Γιατί να αγοράσω "πράσινα" ανταλλακτικά;

Ως "πράσινα" ανταλλακτικά χαρακτηρίζονται τα ανταλλακτικά που προέρχονται από παλαιά αυτοκίνητα ή από αυτοκίνητα που έχουν υποστεί ζημιές, των οποίων η επισκευή κρίθηκε ως αντιοικονομική. 

Αξίζει να αγοράσετε "πράσινα" ανταλλακτικά γιατί:

1. είναι φθηνά
2. είναι γνήσια - εργοστασιακά 
3. μπορούν να γίνουν σαν "καινούργια" με την κατάλληλη επεξεργασία
4. καλύπτουν τις ανάγκες σας όταν δεν υπάρχουν όμοια καινούργια ανταλλακτικά 
5. ο χρόνος παράδοσης των καινούργιων ανταλλακτικών είναι πολύ μεγάλος
6. βοηθάτε να ανακυκλώνονται σε μεγαλύτερο ποσοστό τα παλαιά οχήματα 
7. περιορίζεται η διάθεση επιβλαβών αποβλήτων στο περιβάλλον
8.  κερδίζετε χρήματα και χρόνο


Γιατί τα ανταλλακτικά δεν έχουν τιμές;
  

Η τιμολόγηση των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως π.χ. η ηλικία, η δυνατότητα ελέγχου της λειτουργίας του, η εμφάνισή του, το απαιτούμενο κόστος επισκευής του, η σπανιότητά του κλπ. Για το λόγο αυτό ίδια ανταλλακτικά μπορεί να έχουν διαφορετικές τιμές. Παράλληλα η ζήτηση των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών δεν είναι σταθερή αλλά παρουσιάζει μεγάλη μεταβλητότητα ανά μάρκα, μοντέλο και ηλικία.

Για τους παραπάνω λόγους η τιμολόγηση των "πράσινων" ανταλλακτικών είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Πλέον η τιμολόγησή τους πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας "διαπραγμάτευσης" μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

Μπορώ να παραγγείλω ανταλλακτικά;  

Εάν δεν βρείτε το ανταλλακτικό που θέλετε τότε μπορείτε να το παραγγείλετε σε εμάς. Μόλις παραλάβουμε κάποιο όχημα που περιλαμβάνει το ανταλλακτικό σας θα σας ειδοποιήσουμε με email ή τηλεφωνικώς.

Η παραγγελία ανταλλακτικών μπορεί να γίνει από την επιλογή "Επικοινωνία" στην κορυφή της Αρχικής Σελίδας, επιλέγοντας ως "Τίτλο Θέματος" την 2η επιλογή "Παραγγελία ανταλλακτικών".

Τα ανταλλακτικά έχουν εγγύηση;  

Η επιχείρησή μας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να σας προμηθεύσει με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά που καλύπτουν τις ανάγκες σας. Επειδή όμως τα ανταλλακτικά είναι μεταχειρισμένα δεν είναι πάντοτε δυνατή η κάλυψή τους με εγγύηση. 
Μπορείτε να δείτε τους όρους της προσφερόμενης εγγύησής μας στην σελίδα "Όροι Χρήσης", στην παράγραφο "Μερίδες ανταλλακτικών - εγγυήσεις - λοιπά".

Πως μπορώ να παραλάβω τα ανταλλακτικά;  

Λόγω τους βάρους των ανταλλακτικών είναι προτιμητέα η παράδοση / παραλαβή τους να πραγματοποιείται στην έδρα της επιχείρησής μας στον Ασπρόπυργο.

Εναλλακτικά τα ανταλλακτικά, αφού εξοφληθεί πλήρως η αξία τους, μπορούν να αποσταλλούν με courrier ή μεταφορικές εταιρείες στην έδρα του πελάτη.

Μπορώ να αγοράσω ολόκληρο αυτοκίνητο για ανταλλακτικά;  

ΝαίΜπορείτε να αγοράσετε τροπέτα αυτοκινήτων (μπροστινό, πισινό) χωρίς αναγνωριστικά πλαισίων ή και ολόκληρα αυτοκίνητα.

Σε κάθε περίπτωση ο αγοραστής συμπληρώνει Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία βεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τα εν λόγω τροπέτα ή αυτοκίνητα ως πηγή ανταλλακτικών και όχι για την συνένωσή τους και την επανακυκλοφορία του οχήματος.


Από πού προέρχονται τα ανταλλακτικά;
  

Τα ανταλλακτικά προέρχονται από αυτοκίνητα τέλους κύκλου ζωής. Δηλαδή από αυτοκίνητα που για διάφορους λόγους αποσύρθηκαν από την ενεργό κυκλοφορία.

Επίσης προέρχονται από νεότερα οχήματα, η επισκευή των οποίων κρίθηκε ασύμφορη π.χ. τρακαρισμένα οχήματα.Μπορώ να παραδώσω σε εσάς το παλαιό μου αυτοκίνητο για απόσυρση;  

Ναί. Μπορείτε να παραδόσετε σε εμάς το παλαιό σας όχημα για απόσυρση. Η επιχείρησή μας συνεργάζεται με συμβεβλημένη επιχείρηση της ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας) και σας εξασφαλίζει την σωστή και πλήρη ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικής διαγραφής του οχήματός σας.

Στην περίπτωση αυτή αναλαμβάνουμε τη μεταφορά του οχήματός σας, στην έδρα της συνεργαζόμενης επιχείρησης, με δικά μας έξοδα. Σας αποστέλλουμε εντός 10 ημερών, μέσω courier, το σύνολο των παραγόμενων εγγράφων / παραστατικών ώστε να είσαστε σίγουροι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικής διαγραφής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις υποσχέσεις άλλων εταιρειών για την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών για την απόσυρση του οχήματός σας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θα λάβετε πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που σας υποσχεθήκαν και παράλληλα κινδυνεύτε να ξαναπληρώσετε τέλη κυκλοφορίας αν η διαδικασία της οριστικής διαγραφής δεν ολοκληρώθηκε σωστά!


Πώς μπορώ να βρώ τα ανταλλακτικά που ψάχνω; Μπορώ να έρθω στην επιχείρησή σας;  

Η αναζήτηση ανταλλακτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί:

  • από τις επιλογές κατηγοριών στα αριστερά του site
  • από την γραμμή αναζήτησης στην κορυφή του site
  • από το βασικό menu στην κορυφή του site
  • επικοινωνώντας με την επιχείρησή μας


Η επιχείρησή μας διαθέτει "φυσικό" κατάστημα στο οποίο μπορείτε να προσέλθετε για την αναζήτηση ανταλλακτικών. Επειδή ομως διατηρούμε πλήρως μηχανογραφημένη αποθήκη ανταλλακτικών μπορείτε να τα αναζητήσετε από την άνεση του γραφείου σας. Αφού εντοπίσετε το ανταλλακτικό, επικοινωνείτε μαζί μας για την τιμολόγησή του και εμείς το φυλάσσουμε  μέχρι την παραλαβή του εκ μέρους σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πελάτες μας δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις αποθήκες μας. Συνεπώς η αναζήτηση ανταλλακτικών στην έδρα μας θα πραγματοποιηθεί με χρήση των δυνατοτήτων αναζήτησης του site μας, κάτι που μπορείτε να κάνετε και από το γραφείο σας (προτιμητέο). 

Πρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό (account) στο site; 

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό στο site για να το χρησιμοποιήσετε στη σημερινή του μορφή. Η δημιουργία λογαριασμού θα είναι αναγαία στο μέλλον για την πραγματοποίηση on line αγορών ή τη συμμετοχή σε on line δημοπρασίες.

Πώς μπορώ να σας πληρώσω;  

Η πληρωμή των ανταλλακτικών πραγματοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους:

  • της μετρητοίς
  • μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον λογαριασμό της επιχείρησης
  • με χρήση πιστωτικής κάρτας
  • με αντικαταβολή
  • με Paypal


Γιατί το site εμφανίζεται στα αγγλικά;
  

Διότι ως default γλάσσα ανάγνωσης σελίδων στον πλοηγό που χρησιμοποιείται έχει επιλεγεί η Αγγλική. Αν αλλάξετε την ρύθμιση αυτή στον πλοηγό σας θα βλέπετε σωστά εξ αρχής το site μας στα ελληνικά.

Διαφορετικά υπάρχει σχετική επιλογή γλώσσας στη κορυφή της Αρχικής Σελίδας.