Τρόποι πληρωμής - Ασφάλεια συναλλαγών

 
Δεχόμαστε τη πληρωμή μέσω πιστωτικών, χρεωστικών, προπληρωμένων καρτών Visa, MasterCard, Maestro, AmericanExpress, Diners καθώς και Paypal.

Επιπροσθέτως δεχόμαστε πληρωμές και μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφοιού MasterPass της MasterCard!


Ο διαδικτυακός τόπος www.usedparts.gr χρησιμοποιεί κρυπρογράφηση SSL σε όλες τις σελίδες του. Με τον τρόπο αυτό πιστοποιεί την  ταυτότητα της ιστοσελίδας με την οποία συναλλάσσονται οι χρήστες. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε:

 • την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ του υπολογιστή του πελάτη και του www.usedparts.gr
 • την κρυπρογράφηση όλων των μεταδιδόμενων στοιχείων του χρήστη (στοιχεία χρήστη, στοιχεία πληρωμών, στοιχεία πιστωτικών καρτών κλπ)


Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "
Alpha  e-Commerce" της AlphaBank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.1 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (SecureSocketsLayer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

 

α) Online - Διαδικτυακές αγορές


Οι αγορές που πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας μας εξοφλούνται:

 

 • μέσω πιστωτικών, χρεωστικών, προπληρωμένων καρτών Visa, MasterCard, Maestro, AmericanExpress, Diners,MasterPass. Η εκκαθάριση των συναλλαγών αυτών διεκπεραιώνεται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Alpha  e-Commerce" της AlphaBank. 

 

PaymentLogos
MasterPass290

 

 • μέσω Paypal
 • μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό Alpha Bank GR9501406570657002002005569, επωνυμία "Κ.Μαυρομάτης ΑΒΕΕ"β) Επιτόπιες αγορές στην έδρα της επιχείρησης

Οι αγορές που πραγματοποιούνται στην έδρα της επιχείρησης εξοφλούνται τοις μετρητοίς ή με τραπεζική επιταγή.
Λοιπές χρήσιμες πληροφορίες


Έξοδα αποστολής και διαχείρισης παραγγελιών


Τα έξοδα αποστολής και διαχείρισης των παραγγελιών υπολογίζονται αυτόματα κατά το στάδιο της πληρωμής.

Στην περίπτρωση αποστολής ανταλλακτικών με μεταφορικές εταιρείες τα αναγραφόμενα έξοδα αφορούν στα έξοδα μεταφοράς των ανταλλακτικών από την έδρα της επιχείρησής μας στην έδρα της μεταφδορικής εταιρείας στην Αθήναν και μόνον. Δεν αναφέδρονται στα έξοδα της μεταφορικής εταιρείας για παράδοση των ανταλλακτικών στον πελάτη. Τα έξοδα αυτά συμφωνούνται μεταξύ πελάτη και μεταφορικής εταιρείας και βαραίνουν τον πελάτη, η δε πληρωμή τους πραγματοποπιείται μεταξύ τους χωρίς την μεσολάβηση της εταιρείας μας.

 

Στην περίπτωση αποστολής ανταλλακτικών με τη Γενική Ταχυδρομική τα αναγραφόμενα έξοδα στην ιστοσελίδα μας αφορούν στα έξοδα μεταφοράς των ανταλλακτικών από την έδρα της επιχείρησής μας στην έδρα του πελάτη. Ο χρόνος παράδοσης καθορίζεται από τη Γενική Ταχυδρομική από1 έως 4 ημέρες στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας.
Εγγύηση - Επιστροφές

 1. Επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται μόνο όταν πληρούνται οι παρόντες «ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ» και εφόσον οι «μερίδες» ανταλλακτικών έχουν επιστραφεί στην έδρα της επιχείρησής μας στην αρχική τους κατάσταση χωρίς την  απομάκρυνση ή διάρρηξη των ασφαλιστικών σημαδιών που έχουν τοποθετηθεί από την "επιχείρηση" σε αυτές.
 2. Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά καλύπτονται από εγγύηση 15 ημερών από την στιγμή της πώλησής τους. Η εγγύηση καλύπτει μόνο τα ανταλλακτικά που αναγράφονται στην απόδειξη / τιμολόγιο. Εξαίρεση στην παροχή εγγύησης αποτελούν όλα τα ανταλλακτικά που ανήκουν στις κατηγορίες των ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών ανταλλακτικών (π.χ. εγκέφαλοι μηχανών και αεροσάκκων, διάφορες πλακέτες, ασφαλειοθήκες κλπ)
 3.  Εάν κάποιο ανταλλακτικό πωλήθηκε από την επιχείρησή μας και διαπιστώθηκε εντός 15 ημερών από την πώλησή του ότι ήταν λειτουργικά ανεπαρκές μπορεί να μας επιστραφεί για αλλαγή. Εάν δεν βρεθεί άλλο ανταλλακτικό για αντικατάστασή του, τότε εντός 48 ωρών θα προβούμε στην επιστροφή της αξίας αγοράς του σε χρήμα.
 4.  Οποιοδήποτε λειτουργικά επαρκές ανταλλακτικό πωληθεί από εμάς και επιστραφεί εντός 7 ημερών από την πώλησή του επιβαρύνεται με έξοδα διαχείρισης – επανατοποθέτησης ύψους 50% επί της αξίας πωλήσεώς του. Τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής των ανταλλακτικών στην επιχείρησή μας βαραίνουν τον Αγοραστή. Μετά το πέρας των 7 ημερών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επιστροφή λειτουργικών ανταλλακτικών.
 5.  Μηχανές: Οι αγοραστές πρέπει να δηλώνουν αν χρειάζονται περιφερειακά εξαρτήματα αυτών. Αιτήματα που αναφέρουν την ζήτηση πλήρους μηχανών αναφέρονται στον κορμό, το καπάκι και το κάρτερ αυτών και όχι στα περιφερειακά τους εξαρτήματα, τα οποία πωλούνται ξεχωριστά (ενδεικτικά: μίζα, δυναμό, κομπρεσέρ κλιματισμού κ.α.). Περιφερειακά εξαρτήματα που έχουν μείνει επάνω στις μηχανές (αντλία νερού, ιμάντες κλπ) παρέχονται δωρεάν και δεν καλύπτονται από εγγύηση.
 6.  Σε όλες τις μηχανές που αγοράστηκαν πρέπει να εγκατασταθούν καινούργιοι ιμάντες (χρονισμού, δυναμό κλπ) και να τοποθετηθούν νέα λάδια λίπανσης. Η μη συμμόρφωση με τον όρο αυτό ακυρώνει την εγγύηση.
 7.  Η παρούσα εγγύηση δεν ισχύει αν η «μερίδα» ανταλλακτικών έχει αλλοιωθεί κατά οποιονδήποτε τρόπο από τον αγοραστή π.χ. αποσυναρμολόγηση, καταστροφή φλαντζών ή τσιμουχών κλπ. Όλες οι «μερίδες» ανταλλακτικών σημαίνονται εκ μέρους μας με ειδική σφραγίδα ή χρώμα, η αφαίρεση των οποίων ακυρώνει την παρούσα εγγύηση.
 8.  Κανένα ανταλλακτικό δεν μπορεί να αλλοιωθεί, τροποποιηθεί ή αποσυναρμολογηθεί (εκτός της περίπτωσης της περιοδικής συντήρησης) κατά οποιονδήποτε τρόπο χωρίς την άδειά μας. Η μη συμμόρφωση με τον όρο αυτό ακυρώνει την εγγύηση.
 9.  Η εγγύησή μας καλύπτει μόνο τα ανταλλακτικά. 
  Δεν καλύπτει τυχόν έξοδα εγκατάστασης του ανταλλακτικού ή από άλλα έξοδα – ζημιές που προκλήθηκαν από την εγκατάστασή του (ενδεικτικά: διαφυγόν χρόνος, έξοδα μετακινήσεως, έξοδα διαμονής, τηλεφωνικά έξοδα, έξοδα ρυμούλκησης / μεταφοράς, έξοδα ενοικίασης οχημάτων κ.α). Είναι ευθύνη του αγοραστή να ελέγξει την καταλληλότητα των ανταλλακτικών για την χρήση που τα προορίζει πριν την τοποθέτησή τους στο όχημά του.
 10.  Όλα τα ανταλλακτικά πρέπει να επιθεωρούνται κατά την παραλαβή τους πριν την υπογραφή των σχετικών παραστατικών της μεταφορικής εταιρείας ώστε να διαπιστώνεται η τυχόν καταστροφή τους κατά την μεταφορά. Αν τα ανταλλακτικά έχουν υποστεί ζημιές κατά την μεταφορά τους μην υπογράφεται τα παραστατικά διακίνησής τους και μην τα παραλαμβάνετε. Στην περίπτωση αυτή επικοινωνήστε μαζί μας εντός 1ας ημέρας. 
  Η παραπάνω διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου να είναι εφικτή η δυνατότητα υποβολής αιτήματος αποζημίωσης από την μεταφορική εταιρεία. Αν ο μεταφορέας «βιάζεται» να σας παραδώσει τα ανταλλακτικά χωρίς να σας παρέχει τον απαραίτητο χρόνο για τον έλεγχό τους τότε υπογράψτε την παραλαβή τους αλλά βεβαιωθείτε ότι διαγράψατε κάθε όρο που αναφέρει ότι παραλάβατε τα εμπορεύματα σε «καλή κατάσταση». Η επιχείρησή μας δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές / καταστροφές που προκληθούν στις «μερίδες» ανταλλακτικών από τη Μεταφορική Εταιρεία κατά την μεταφορά τους από την έδρα μας στην διεύθυνση παραλαβής του Αγοραστή.
 11. Στα κιβώτια ταχυτήτων πρέπει να τοποθετηθούν νέα λάδια - βαλβολίνες λίπανσης. Η μη συμμόρφωση με τον όρο αυτό ακυρώνει την εγγύηση.